Bedrijfsvideo? Motion design is een goede optie!

Video gaat een steeds belangrijkere rol spelen in ons leven. Youtube is bijvoorbeeld een zeer populair social media platform, maar er zijn natuurlijk nog legio andere voorbeelden van video. Zo zien we ook steeds vaker dat bedrijven een video inzetten voor hun marketing of communicatie.

Er kan bijvoorbeeld een video gemaakt worden voor een bedrijf met uitleg over een bepaald proces dat steeds terugkomt. Wanneer klanten vragen hebben over dit onderwerp, kan de video alles duidelijk uitleggen. Dat scheelt mogelijk personeelskosten en geeft ook een stukje extra service naar de klant toe. Er zijn heel veel mogelijkheden met video die door bedrijven kunnen worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan de wachtkamer van een huisarts. In de wachtkamer kan een scherm hangen met een video die constant aan het afspelen is. In deze video kan uitleg worden gegeven over het consult bij de huisarts. Dit zou mogelijk tijd kunnen schelen wanneer je binnenkomt bij de arts. De tientallen patiënten die de arts dagelijks ziet kunnen op deze manier voor een flinke tijdsbesparing zorgen. Voor dergelijk video’s kan bijvoorbeeld motion design worden ingezet. Dit zijn in feite animatievideo die hier uitermate geschikt voor zijn.

Past een animatievideo ook bij jouw bedrijf?

Animatievideo’s zijn tegenwoordig helemaal hip, je ziet ze dan ook op steeds meer plaatsen en bij steeds meer bedrijven terugkomen. Het grote voordeel van een animatievideo is dat je geen cameraploeg nodig hebt om alles op te zetten. Samen met het bedrijf dat de animatievideo gaat maken kan er een script worden geschreven en het bedrijf kan vervolgens aan de slag gaan met de productie. Heb jij al leuke ideeën gekregen hoe je een animatievideo kunt inzetten voor de marketing van jouw bedrijf?

Comments are closed.