Stimuleer verkopen bij winkelend publiek met muziek

Soms loop je een winkel binnen en dan denk je; hier voel ik mij op mijn gemak. Dat gevoel wat je krijgt is precies wat de eigenaar van de winkel wil bereiken. Wanneer jij je namelijk goed voelt in een winkel, ben je over het algemeen geneigd om meer te kopen in de winkel. Maar wat creëert dat gevoel nu eigenlijk bij jou? Het is meestal een combinatie van een aantal zaken. Denk aan de indeling, het licht, het personeel en de muziek. Wij zijn van mening dat de muziek een zeer grote rol speelt en daar willen we het in dit artikel eens over hebben.

Wie is de doelgroep?

Wanneer een winkel muziek gaat uitzoeken om in de winkel te draaien, dan komt daar meer bij kijken dan gewoon de radio aanzetten. De winkels investeren in een goed muzieksysteem waarbij de rechten van de muziek direct geregeld zijn. Voor bedrijven zijn hier namelijk andere regels aan verbonden dan voor consumenten. Bij het uitzoeken van de muziek kijken de winkels vaak naar de doelgroep die ze willen aanspreken. Is het bijvoorbeeld een hippe kledingwinkel die zich voornamelijk richt op jongeren, dan zal de winkel waarschijnlijk wat jongere muziek draaien.

 

Wil de winkel een wat ouder publiek aanspreken, zal er weer voor andere muziek gekozen worden. Het is dus belangrijk om hier van te voren goed over na te denken. Er zijn ook bedrijven die dergelijke muzieksystemen leveren en direct kunnen helpen bij het uitzoeken van de juiste muziek voor uw winkel.

Comments are closed.